Cornuri pufoase pentru micul dejun

de diaconta in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 12124 vizualizari

 

M-au cucerit de când le-am vazut pe blogul „Dragostea în bucate”.Atât de pufoase,atât de cu „vino-ncoa” tocmai potrivite pentru micul dejun.Foarte asemănătoare cu croissantele,cu lapte ori cu ceai,cu unt ori cu dulceaţă,ba chiar de luat la pacheţel.Am sa vă spun şi că e o reţeta deosebit de simplă.
Nu m-am abţinut şi am mâncat aşa fierbinţi scoase din cuptor,dar sunt bune şi dupa ce se răcesc.

 

INGREDIENTE

Pentru cornuri:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri ulei
  • Vanilie
  • 300 ml apa calduţă

Pentru uns:

  • Un ou
  • Zahar brun
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase pentru micul dejun:

Faina amestecata cu sarea am pus-o într-un vas.

In mijloc am facut o adâncitura,am pus o lingura de zahar,drojdia si jumatate din cantitatea de apa.

Am tras si putina faina peste drojdie,am amestecat usor si am lasat sa dospeasca.

Dupa ce drojdia a dospit,am pus restul de zahar,galbenusurile,uleiul si am framântat pâna am obtinut un aluat elastic ,omogen care nu se lipeste de vas.

Am acoperit cu un servet curat si am lasat la dospit în loc caldut 40 de minute.

Dupa acest timp am pus aluatul pe planseta pe care am presarat faina,am framântat putin,apoi am întins o foaie rotunda,cam de 1 cm grosime.

Am taiat în 16 bucati,mai întâi în patru,apoi în opt si apoi în saisprezece.

Am rulat fiecare bucata începând de la partea mai lata spre vârful triunghiului.

Le-am asezat într-o tava pe hârtie de copt si le-am mai lasat acoperita cam jumatate de ora sa mai creasca.

Le-am uns cu ou si am presarat zahar brun.

 

Le-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu sos de fructe de padure